MapExpert – Cartografie – Hărți Personalizate

artmap-travelguide

Grupul MapExpert este specializată pentru redactarea, editarea şi publicarea ediţiilor tematice cu hărți, folosind aceste, ca un suport de promovare pentru anumite servicii sau produse. Având o experienţă de peste 14 ani în domeniile respective, ne străduim să realizăm publicaţii de calitate, care furnizează informaţii utile şi nu doar suporturi de publicitate, oferite pe termen lung, indiferent că sunteţi printre clienţii ediţiei sau alţi utilizatori cu pretenţii. Ultimele apariţii semnificative au fost realizate pentru instituții, firme și edituri de renume.

mapexpert„Harta este o reprezentare în plan, conventională, micsorată şi generalizată a suprafeţei Pământului. Micsorarea se face pe baza unei scări de proporţie iar pentru întocmirea hărţii se foloseşte o proiecţie cartografică. O hartă foloseşte anumite prescurtări sau simboluri explicate într-o legendă. Elementele care se figurează pe hărţi definesc tipul hărţii.”

Istoric:  Cartografia reprezintă disciplina care se ocupă cu întocmirea, redactarea si editarea hărților si a planurilor topografice. Termenul provine din limba franceză, cartographie. Pe o pictură murală excavată la Turcia , apartinând unei asezări neolitice, datată circa 6500 î.H., sunt prezentate clădiri în vedere plană, cu un vulcan în apropierea fundalului. Schițe primitive au mai fost găsite la: mesopotamieni, egipteni, amerindieni, etc. Pe la 2300 î.H., topografii din Mesopotamia executau planuri de hărti în scopuri juridice și practice. Papirusul din Torino, care a început să fie pictat în jurul anului 1300 î.H., este un exemplu de hartă egipteană. Există ș ,,Harta lumii babiloniene”, datată în jurul anului 600 î.H.